i'm gonna say it like a man

17 minuters försening imorse. Bussjäeklar.
Det är verkligen höst ute, det är kallt, men jag gillar höst. Mycket. Jag älskar höstfärger, höstkläder, varm choklad och bullar. 'mmmm.

Musiken med Vincent var verkligen toppen. Jag har nog lärt mig att spela mer gitarr på en lektion en på ett helt läsår med Robert. Hang down your head Tom Dooley' kan jag ju nästan spela nu, i alla fall snart, med två ackord dessutom ... Det är inte dåligt. Jag kan spela den på blockflöjt också. En dold talang jag råkar ha.

Helgen närmar sig och den verkar sannerligen bli trevligt. Grillning, eller liknande imorgon. Lite hang around med Julia och kyrkan på söndag. Jag mår bra nu.

"vad är religion för dig?" - det är en fråga jag ska fundera på nu. so,so,so.  

image338

counting the days

Var det någon som sa att nian skulle vara soft? Nej, jag trodde väl det. Vi har massor läxor och stuff. Typ döjobbigt. Jag orkar verkligen inte. Vi har inte haft någon lugn skolstartstid alls, vi gick pang på rödbetan igång med allting.

Imorgon är det torsdag, det är veckans andra hatdag. Men det positiva är att vi har musik, en fågel viskade i mitt öra att Vincents lektioner var ultraskoj.

Dagens ohwow är i alla fall att top model går varje dag i veckan, istället för endast onsdagkvällar. Det får mig att ha något att se framemot. Vilket liv.

image335
hej, jacob prälleboi'!

and you play it cold, but it's kind of cute

Jag är så glad så glad. Vi fick boende till slut. Jag kommer hinna längta ihjäl mig innan jag får känna storstadsdoft. Det här kommer bli toppen. Det börjar med Håkan på grönan, sedan två dagars shopping non-stop. wonderful! Problemet är nu bara hur jag ska lyckas hålla i pengarna tills dess. Namen, det fixar sig alltid. 

Imorgon har vi en jobbig dag framför oss. Jag kan aldrig sluta hata onsdagar. Vad är det för fel på dem? De är alltid långa, fulproppade och allmänt sega. Det känns oftast som man är i himlen när dagen väl är slut.  


Nu kan vi lika gärna tala i gåtor, du är så lång borta, men ändå så nära.

image330

På tallnäs får man vara som man vill.

wet sand

Senaste dagarna i skolan har varit lugna firren. Caffisstående har det blivit. Ganska soft måste jag säga. I onsdags var vi nere i Gustafsvik för att ha en bygga-sand-figur-tävling med temat sagofigurer, det råkade ju bara vara så att jag vann, eller mitt lag. Men jag var lagkapten! Tävlningen var till för att sjuorna skulle känna sig lite mer välkomna, men dem vågade inte göra någonting. Jag fick ge dem fasta direktiv med att hämta sjögräs och kasta vatten på sanden.


Vi gjorde då askungen som alla ser, priset blev en valfri glass i caffis.Ärligt talat, våran askungen var skitful, jag förstår inte att vi vann. Men vi hade gjort en fin glassandsko bredvid så alla skulle haja.  


image329

Jag far hellre framåt mot min vilja än jag vänder

Jag försvann ett tag på vägen
Men jag saknade dina sinnen
Det har varit tungt och grått
Jag är frusen än
När livet sköljde bort oss och vi glömde våra minnen

image327

lägertime

TALLNÄS! är ett efter-konfirmationen-läger som jag spenderat mina senaste fem dagar på. Vi har haft mysiga kvällsmässor, umgåtts, gått spökstig, badat och allmänt softat. Lägret var rätt mysigt i sig. Man lärde känna jättegulliga människor.

Den roligaste kvällen var lördagskvällen, den sista på lägret. Vi dansade hur mycket som helst (om man kan kalla det dans det vi höll på med) Sedan in på småtimmarna gjorde vi ett traditionellt tallnäs-nakenbad. Det var ju mörkt ute då. Robin utbrast när jag sprungit förbi: "Matilde du fuskar ju! du har ju bikinitrosor på dig" Jag ba: "nej, det är bara min vita rumpa".

Skönt var det att komma hem i alla fall. Skolan drog igång igen idag. Jag hade sett framemot det sen igårkväll, men idag påminndes jag om hur sjukt jobbigt det är. Men aja, vi fortsätter att keepa up the good work.

image326

i think i rather see you dead

image325

Nu ska jag dejta John Blund, jobb imorgon, godnatt! 

sommarställe

image318

Nu är jag hemkommen från landet. Vi gjorde en vistelse på fårö häromdagen, underbart! Jag blev sådär lagom bränd i ansiktet, men det gör inget, med tanke på att jag får vara lycklig så fort solen steker.

Idag firade vi min kusselini med tårta i deras trädgård. Efter var vi en snabbis på stan, det resulterade i att jag och Ninnie inhandlade första säsongen av one tree hill. Jag har själv inte följt serien. Men jag tror att den är ganska bra. Förhoppningsvis så blir jag inte så besatt som jag brukar bli av vissa serier. Någon som följt serien?image322image323image324
RSS 2.0