spendin' time

image241

Igår var J & jag på stan, kollade läget. När man kollar läget så spenderar man ju typiskt också alla sina pengar. Så nu får jag vänta 22 dagar tills jag får mitt barnbidrag igen. tjohej! Jag hittade i alla fall en klänning, en bolero, 5 i ett nessesär, nagellack och bikini. 

everything is a puzzle

image240

pooltime

Idag har vi precis haft lov i två veckor. Det känns konstigt. Jag känner mig ungefär lika trött som jag var sista tiden i skolan, om inte ännu tröttare. Jag ska plocka jordgubbar imorgon, vilket jag inte alls tycker är kul. När jag kommer hem därifrån så lär jag nog ta en tupplur och sen ska jag och Julia checka hamnfestivalen. Man drar ju inte dit på grund av artisterna utan mer för att umgås, liksom.

Jag kom hem ifrån Julia idag. Jag har haft allergi hela dagen och därav blir den nog den smartaste förklaringen till varför jag är trött. Och så gick vi ju upp klockan kvart i elva imorse. Jag har en tendens att vara trött och sliten resten av dagen om jag sover längre än halv tio.

Dessutom har Julias mormor och morfar en pool som man kan äta chokladpudding i:

image239

image247image248

helg

Resten av helgen spenderades i åminne, stundvis var det väldigt trevligt. Men det fanns svackor också. Jag har solat och badat, spelat minigolf (jag fick 69 poäng - rekord typ), sett på after-beachen och ätit massor med mat. 

image237
De här fötterna var väldigt underhållande. Jag skrattade länge.

 
After-beach

midsommar

Midsommar firades traditionellt tillsammans med crewet. Vi hade kubbturneringar, hundjakt, god mat och annat trevligt sakgöra. Det blev en midsommarstång men ingen dans. Kanske var det tur. Rabarberpajen var underbar.

image235image234image234image235

fishy

image233

ugglor i mossen

Ugglor sover hela dagarna, det borde jag också göra. Jag är jättetrött. Jag gick upp 05:50 imorse och sen plockade jag jordgubbar i 9.½ timme. Jag plockade 280 liter och tjänade 1000 spänn. Det roliga är att jag klarat mitt 'minsta' mål. Det var 5200, nu är jag uppe i 5374. Nu ska jag försöka tjäna in mitt absoluta mål - 6000. wish me luck. 

Nu vet jag att det är mycket som står på listan. Alltifrån städning och packning till bad. Det är midsommar imorgon och vädret verkar inte inbjudande. Vi kör traditionsenligt och firar med kusiner och hela köret. Alltid trevligt. Grillspett står på menyn och rabarberpajen brukar alltid dyka upp tätt efter, precis lagom.

När jag kom hem visar det sig att mamma förstört min favoritkofta. Ja, den blev nog några storlekar mindre i tvätten. Ge den till min lillasyster? aldrig. Jag ska ha kvar den om den så ska få hänga som souvenir på min vägg. Jag älskar den. Den är så mysig. Jag började såklart störtlipa. Antingen var det en väldigt stark reaktion på grund av trötthet, eller är jag bara överkänslig. Det är trots allt bara en kofta. (Även om det är den bästaste, skönaste och härligaste).

hey, whatever you do, shine.

upp och hoppa, det är sol idag

Det var ingen kärleksjulia som kom cyklande denna tidiga morgon. Det visade sig att hon fått feber och annat illa. Jag har lite svårt att förstå hur folk kan bli sjuka på somrarna. Det har aldrig hänt mig. På sommaren ska man ju bara skutta runt och vara överfrisk! Men nu var läget inte så för Julia. Men det blir nog bättre, tro mig.

7 timmars jobb blev det idag. Nedrans roligt var det. Inte. Jag plockade i alla fall 180 liter jordgubbar. Så lite stålar fick jag nog in. Ni får vänja er vid mitt eländiga prat om jordgubbsplockning. Det är så att jag själv tycker jag är väldigt duktigt. Dessutom går halva dagarna åt att ligga där. Det positiva är att man är ute och kan plocka i bikini, vilket har resulterat i min röda rygg och mina snart riktigt härligt bruna armar.

image231

bad day

Varning för människa med riktigt dåligt humör. Ja, idag har jag varit på ett otroligt dåligt humör. Problemet är att jag inte vet varför. Jag är trött, jag har sovit två timmar nu på eftermiddagen. Jag har tråkigt, jag satt mig vid datorn. Det ända som håller mitt humör vid bristningsgränsen och inte låter det passera just den gränsen, är att det är house ikväll, house är liksom typ absolut bäst. Jag har missat det två veckor i rad, så ingenting kan få stoppa mig från att se det ikväll.

Förresten, jag har nu tjänat 3740 kronor, typ. Jag ska ha minst sextusen innan den här jordgubbssäsongen är slut. Jag undrar om jag kommer klara det.

on top of your world

image229

Nu blir det massor nya inlägg. Jag har ju så mycket att berätta om.

Julias föräldrar åkte till fastlandet och såklart resulterade det i att vi fick FF (med stora f). Vi har haft fyra alldeles ensamma dagar. Den här gången blev det inte ens lite smågnabb. Allt flöt på ganska smärtfritt, eller ja ... vi kommer till den smärtiga delen.

Dagarna kan kortfattas med soffliggande, tv-tittande, matätande (konstigt nog är vi två ständigt hungriga), jordgubbsplockning, hästridning, kladdkaksbakning och ... mer ätning.

Idag försov vi oss till sommarjobbet med 3 timmar. Halv sju skulle vi vara i jordgubbslandet och jag vaknar i panik kvart i nio. Iväg kom vi. 

Anledningen till att det inte blev något tjafs mellan oss var nog att vi hela tiden hade något att underhålla oss med. Hade vi inga problem så skaffade vi oss. Vi tar ett exempel på att vi skulle baka kladdkaka, vi använde micron (för det går ju så mycket fortare), julia öppnar luckan och ser att det kokar. Ingen fara antar jag eftersom jag antar att det är fullt normalt med kokande kladdkaka. Jag öppnar så där efter 7 minuter luckan, och herrejösses vad det rökte, och ja, kladdkakan så gott som brann! haha, (vi bakade en ny för alla som vill veta och den blev delikat).

Ett annat exempel är när jag och Julia skulle rida. Jag har faktiskt ridit när jag varit mindre, såklart bara på ridskolan, men ändå. Jag var överexalterad. Vi tog en tur i skogen och när det var dags att vända hemåt börjar Wyx  (wyx råkade vara den hästen jag satt på) skena. Julia sa, "släpp tyglarna och dra i vänster tygel". Sagt och gjort, jag rubbar balansen och fick stopp på hästen. Nu var jag rädd. Jäkligt rädd för att uttrycka det. Så jag fick ta Julias nya häst (eftersom jag vägrade att sätta mig på hennes galna Wyx igen). Magic den nya hästen är starkare, men verkar också lugnare.. Jag hann inte sitta länge på magic innan han fick fart, en till häst skenar med mig. Jag skriker åt Julia, men hästen bara springer. Säkertligen 90km/h. Jag skulle göra som julia sagt åt mig och dra i tygeln på lämpligt ställe, så han inte far in i ett träd. Men just det. Den här hästen är mycket starkare och jag flyger av medan häst(...jäveln!) drar iväg. Inåt skogen. Den nya hästen, drar iväg, i skogen. oh no. Vad skulle jag ta mig till? Julia var långt iväg. Jag börjar springa efter. Tyvärr föddes inte jag med lika många hästkrafter. Så jag bad till gud att magic skulle stå vid stallet när jag kom hem. Jag lipade. 

Allt ordnade sig och jag är glad att puckohästen lever, så inte jag har 'förstört' honom. Det var inte förrän på kvällen jag la märke till min ömmande rumpa (jag lyckades landa på ena skinkan) och jag har även en knöl i armbågen. Ja, det är verkligen synd om mig. 

Som sagt. Våra problem höll oss vid liv. Julia är skitbra och jag är faktiskt inte ett dugg trött på henne. Jag tillomed längtar tills hon kommer cyklandes till mig imorgon vid kvart över sex. Haha.

skolavslutningsoutfit

image228

sweet summer

mmm, mycket att blogga om nu. Skolavslutningen var toppen. Glädjen var på topp även fast vi inte riktigt insett att vi verkligen fått sommarlov än. Betygen var okej dem med. Allt var bra liksom.Vi fick en trevlig kväll på packhuskällaren och min och sofies mage var minst sagt fullproppade. Julia slog nämligen vad med oss. Och åt alla andra också för den delen. Den som åt upp hela den gigantiska nachotallriken blev bjuden på glass på glassbaren. Både jag och sofie lyckades som sagt. Men när vi kom ut blåste det storm, då var inte glasshumöret på topp. Så vi skippade glassen. Men jag glömmer inte deras skuld för det. Never.

   

10 veckors uppehåll

Idag är det skolavslutningsdag. Det känns absolut inte så. Vädret är inte skolavslutningsväder och dagen känns faktiskt lite havltråkig. Men så har jag ju mina sjuka vänner, och min sjuka klass. Då blir det toppen.

So-orientering var dötristiskt. Vad kan om gamla kejsare? hu. 5/10 poäng fick vi. Vi unnade oss i alla fall varsin mjukglass på glassbaren, det var smaskigt.

Nu ikväll så ska jag äta på packhuskällaren med J, S, A, F och H. Sedan blir det nog lite hangaround. Konstigt med sommarlov nu. Redan.

orientera mera

Sammanfatta den här dagen med ett ord och det blir underbar. Jag har fått umgås med dem jag gillar allra mest, och då är min kära klass inräknad.

Det var orientering idag, första tanken var såklart ett stort no no. Men dagen ändrades till något skitkul. Orientering är inte direkt favoriten, tvärt om faktiskt. Jag har noll lokalsinne och kan inte läsa kartor. Någon som känner igen sig? Vi fick i alla fall ihop 100 poäng (Det var poängorientering, olika kontroller gav olika poäng).
Varmt var det, och aptiten var inte stor. Så vi moppade vidare till kalkbrottet och badade. MYSIGT! Jag tror att Frida, Martin och Ivan ännu är kvar där och fiskar ...undrar hur det går. Hannicka gör nog bäst i att titta på.  

Nu ska jag kanske ut och sola, även om jag spenderat hela dagen redan i sporttop och shorts (som jag uttalar hårts) Det ni.

Remember, you're beutiful.

la-na-na-na-

Typiskt, nu känner jag alla myggbett jag fått också. Dem kliar.

Orienteringen imorgon kommer nog bli trevligt. Jag har mycket matsäck. Det är det bästa.

Senare mot kvällen så ska jag på återträff med mitt kära gamla 92-lag. Trevligt värre. Och dessutom ännu trevligare när man vet att det bjuds på glass på glassbaren.

Feel the skin you're in.

sommarens första smak

Nu börjar jag bli stirrig igen. Hur lyckas jag? Fler av mina skolböcker är borta. Jag hittar dem inte. Kul att jag kommer lägga hela min sommarjobbslön på att betala för borttappade böcker. Jo, just det. Fun.

Ikväll har jag plockat jordgubbar, igen. Nu, äntligen, så känns det som vanligt igen. Lika trögt och tråkigt. Det är helt sjukt vad trist och jobbigt det är. I just hate it. Men det är stålar. Och stålar verkligen älskar jag. Så då får det gå.

Jag fick faktiskt soppatorsk på väg hem från gubbisarna, så pappa fick komma och tanka. Så sista milen gick det bra. 

Söndag

Godmorgon får man väl säga. Konstigt att jag inte kan sova längre. Något jag fick glädjas åt var att mina porträttfoton från min konfirmation lagts upp på hemsidan. Som jag väntat.

Nu idag ska jag till att börja med käka frulle på terassen. Fick en liten uppenbarelse när jag läste en blogg, så lite senare ska jag sätta mig på altanen och bada fotbad och pedikyrera.

I eftermiddag ska jag på 89-års kalas. Det ni. Det råkar vara så att min gammelmormor fyller år, och det brukar leda till en massa goda kakor. I like.

ice-cream

Det blev dumle, pistage och blablablanötskulglass. Supermumma.

cheek to cheek

image209

On my way to glassbaren.

then all the colors will bleed into one

"But i still haven't find what i'm looking for ..." - Den låten sitter jag och nynnar på. Den fastnar ganska lätt på hjärnan. Lite är nog körens fel också, det råkar vara så att vi ska sjunga den på skolavslutningen.

På tal om skolavslutning så är det bara fyra skoldagar kvar. Visserligen vill jag att tiden ska rusa fram fort, men vissa stunder vill jag gärna bromsa den också. Det är nu allt kul händer. Och jag älskar mig klass.

Jordgubbsplockningen gick bra igår. Jag tjänade 340:- och är därmed uppe i 640:- på två dagar. Ganska schysst. Även om det går trögt när man är där. Som lite hjälp har jag en totalgammal utsliten mp3, med ett fåtal låtar. Så jag får gå runt och plocka till en massa oc-låtar. Det var då ett tag då jag var fullt beroende av den serien. Men jag undrar, är det någon som ärligt kan säga att den inte har varit det? 

Idag har varit en helknasig dag. Allt har verkligen gått fel. I vanligt fall hade jag varit sur, men jag har bara varit glad och skrattat åt alla jobbiga misstag. 

Vi var i Åminne idag och solade. Även jag badade. Det helt wierda var att det var varmt. Ja, det var knappt ljummet, det var helt seriöst varmt. Unbeliveble. Hur kan havet redan vara varmt den 9 juni? Jag klagar inte.

Ikväll blir det ett besök på glassbaren, tror jag. Or wish. Jummi.

07:49

Det är varmt, såå varmt. Solen gassar direkt in i mitt rum och jag kan inte somna om. Återigen för att jag känner mig alldeles för het. Den enda gången jag verkligen vill slippa värme, är när jag sover. Då klarar jag inte av det.

Idag ska jag dra mig mot stan. Ska beställa min sminkkurs på make-up store, här kan du se hur det funkar. Sedan ska jag kolla lite i butiken med tanke på att det ingår 495:- i presentkort efter.

Nu hörde jag att någon började tassa på undervåningen, det var nog mina päron. Dags att äta frulle? rawr.

fredag, i love

image207

Jag slapp inte undan idag heller. Jordgubbsplockning på g. Typiskt. Jag hade nästan mycket hellre velat åka hem till Angelica och bada i hennes härliga pool och bara sola järnet. Fast i Angelicas pool tjänar man ju inga pengar.
 
På gympan körde vi burken, fett kul i värmen. Jag längtar till skolavslutningen som känns så nära. Nästa vecka blir det inte alls jobbigt, bara fun.

Kommande vecka:
Måndag - sovmorgon till 10:40, soaré och ett fåtal lektioner.
Tisdag - Orientering, 10:45-12:15 
Onsdag - No-stig 09.00-11.00
Torsdag - stadsorientering till klockan 15.00. SKOLAVSLUTNING! 19.00

 
finito, ciao

jordgubbsplock

herregud, nu är det verkligen snart sommar. Eller är det kanske sommar redan nu? Jag fick i alla fall igång sommarkänslorna på riktigt igår kväll. Thomas ringde och ville att jag skulle plocka jordgubbar. Klockan fem drog jag iväg och kom hem tio igen. Jag lyckades få ihop 300 spänn, på 4 timmar (med tanke på att det tar ca 30 minuter att köra dit). När jag kom hem åt jag. Gissa om jag var döhungrig? Joepp. Min mage är inte van att vara utan något i fyra timmar.

Sedan blev det en lååång dusch. Jag höll nog ärligt på att somna i duschen. Sedan var det nattinatti vid midnatt.

Varför jag har tid att sitta här klockan 08:20 en fredag, beror på att min klocka inte ringde. Mamma trodde jag hade sovmorgon och väckte mig kvart över sju (bussen går fem i halv åtta). Congrats. Jag valde därför att ta niobussen och skippa no-lektionen, där vi ändå inte gör något vettigt. Lärarna orkar ändå inte gå in på nått nytt och det gör inte mig ett dugg. 

fotboll

Första halvleken är klar och Sverige leder med 3-0. Snyggast är ju herr Rosenberg i alla fall. Rawr!

image206 

innan glöden tagit slut

Såg mot horisonten.
Ingenstans nån svalk att få.
Människor omkring mig sa: "vad himmelen är blå".


Ja, nuförtiden är det varmt ute. Det är mysigt och gå runt och känna sig het, nästan lite för het ibland. Slutar vi nästa vecka i skolan? Det borde jag kolla upp. Nu i det sista går tiden så fort. Det är alltid dagarna innan skolavslutningen som man har som allra mest kul. Lärarna orkar inte gå in på något nytt och man kan bara sitta och dra, i längtan på bättre sommarlovtider. 

På tal om sommarlov då jag kommer tillbringa mina halva dagar i jordgubbslandet, så ska jag kanske plocka i helgen. På grund av värmen så blir det ju tidig jordgubbssommar. Det är inget roligt jobb, på några sätt och vis. Fast förra året lyckades jag skrapa ihop 5800 på 16 dagar. Man jobbar 2 och blir ledig 1 dag. Så det blir rätt ok, med tanke på pengarna.

Angående jordgubbar så ligger en liter i kylen och väntar på att jag ska äta dem med några skedar glass. Det får bli till fotbollsmatchen, Sverige-Island. Klart svenskarna tar det här!
-tv3 kl 20:30.

ciao.

nationaldag

Nationaldag och jag blir ledig, toppen. Min dag blev ändrad så jag moppade på stan med Ninnie för att gå i affärer. Det var ju inte direkt någonting öppet. Så det enda ärendet jag fick uträttat var bytet av den gröna klänningen (i föregående inlägg) till en svart.

Jag och Ninnie köpte lite gott's och nu såg vi precis filmen proof. Den var ganska mysig stundvis, men också lite förvirrande och konstig stundvis. Den höll i alla fall intresset igång hela tiden, eftersom man verkligen var tvungen att hänga med för att fatta något. Dessutom är ju Jake Gyllenhaal ögongodis.

Nu ska jag kanske dra mig utåt. Sätta mig på terrasen med något drickbart och bara njuta (som jag typ gjort hela dgen). Ha det myys.

chill out

Denna överheta dag har spenderats på kneipbyn. Jag hade nog inte gått dit om det inte vore för att jag gick in gratis. Jag och Anna yrade omkring och försökte hitta åkattraktioner som inte hade åldersgränsen 12 år. Hade det varit fjorton så hade jag nog kunnat se lite sötare ut. Men nu var det tolv, och jag kommer inte ihåg hur man ser ut som en tolvåring.

På vattenland körde vi järnet. Jag åkte till och med bullet, hör och häpna. Det var kallt men kul. Sen fick jag glass, god glass, av mamma.

Nu har jag pratat med Julia, värsta chill. Hoho. Imorgon är nog vi alla lediga och jag ska bara umgås med mig själv. Inga komplikationer.

shoppingrunda

Ganska bra dag idag! Förvånandsvärt bra dag måste jag faktiskt säga. So-redovisningen gick riktigt bra, och jag kände att jag inte blev så där jätteröd i ansiktet. Det är i alla fall något positivt. Jag menar lite rodnad är väl mänskligt. Jag blev också klar med min klänning på syslöjden (första bilden). Toppen.

Efter skolan drog jag på stan. Jag gick själv, för då är det den största möjligheten att verkligen hitta något. Man kan sega hur mycket som helst. Jag hade förvånandsvärt 400 kronor kvar av mitt barnbidrag. Så klart så kunde jag ju inte bara se dem ligga där, utan spenderade dem med kärlek och omsorg. Sagt och gjort. 


      

cherry for life

 

Åh, det här halsbandet vill jag verkligen ha. Det räcker nog med att säga att det är från Marc jacobs. Man kan ju alltid hoppas att någon anammar stilen och gör ett budgeterjudande.

i feel your fever from miles around

Barndop. Är mysigt. Idag döptes min lilla kusin. Vi åt på kronholmens restaurang efter, det var ett jättefint place. Dessutom omringades jag av massor småbarn. Jag älskar faktiskt små barn. Speciellt sånna som inte kan gå. För sånna som kan gå blir så överaktiva.

Nu ikväll så ska jag nog förmodligen hem till Julia och ha lite myskväll. Problemet är att jag inte får tag i henne. Jag har försökt febrilt i tio minuter nu, utan resultat.

Föressten, är det något bra på tv ikväll? Måste kollas upp.

image199

fredag?

Åh, här hemma är det kallt. Som jag sagt tidigare så håller pappa på och fixar med fönstrarna. Egentligen är det inte bara kallt, utan också svinkallt. Så jag tassar runt här i lite mjuka kläder. Är dem inte mysiga så säg.

image198

won't you give love?

Dagen blev räddad! ingen aerobics på gympan. Toppen säger jag. Jag har verkligen sämst kordination, möjligtvis blir det lite roligare då, men i alla fall. Vi fick istället leka indiansmyg, det är nog den bästaste leken ever! Ni vet väl vilken det är? Det är en mänsklig rättighet att ha fått köra den någon gång. Typ.

Ikväll ska jag bara mysa, med mig själv. Det blir nog mysigt, tror jag. Det blir nog fullspäckat med både bra och dåliga tvpogram. Dessutom har jag lite gott snacks som jag kan trösta mig själv med. Skolan är oändlig nu. Jag tror det blir en redovisning, möjligtvis 1 prov och lite hemma räkning i matten, sen är allt klart. Toppen.
RSS 2.0