50-tal, here it goes

Skoldagen har faktiskt  varit helt okej. Vi har nästan lyckats tigga till oss sytimmar hela dagen. När jag kom hem hade jag fortfarande lust att sy, så jag satte igång med en ny klänning. Resultatet blev toppen tycker jag. Lite 50-tals inspirerad. Sådär chict. Nu väntar bara det roligaste - städningen. Aah, det är så tråkigt. Jag har svårt för att hålla mig på begränsade ytor när jag syr. Så hela vardagsrummet är fullt av klippslams och trådar. Haha.

Nu är jag ganska trött och jag funderar på att städa upp raskt för att sedan ta mig ett dopp i sängen. Pappa håller på att måla våra fönstrar och allt så jag sitter här och huttrar i min nya dress. Imorgon är det fredag och det kan inte bli bättre! Eller jo det kan nog det ... med tanke på att vi har aerobics på gympan.

image196

kan du fläta matilde? ja, visst kan jag det.

 
Jag kanske är på G att lära mig göra inbakade flätor, öva, öva, öva ...

ugly wednesday

Så kom en onsdag till, förfärlig som vanligt. Jag är trött som vanligt och slumrar lite sådär på kvällskvisten. Mysigt är det, men lite onödigt. Jag kröp ner under täcket och kollade lite på matten. Jag känner att jag släpar efter i matten med tanke på att jag inte jobbat på typ en månad. Antingen har något kommit upp och jag missat matten, eller så sitter jag bara och snackar och snackar. Men sommarlovet hägrar och man har absolut ingen lust till plugg. Vilket man vanligtvis inte heller annars har. Så man somnar. Ha!

Ikväll har jag fortsatt proppat i mig av mitt godis (1,2 kg) jag fick av mina kära vänner på min konfirmation, dem tycker tydligen att jag behöver det. Det finns liksom ingen hejd. Sen så kommer illamåendet sådär plötsligt och man ångrar att man tog dem där sista 15 bitarna. Jag lär mig aldrig att slow down när det gäller sådant sött. 

Imorgon är det syslöjd vilket jag ser fram emot. Jag ska sy en ny klänning och få lite ideér som jag kan utföra här hemma. Nu har jag ju fått 3000 i konfirmationsbidrag till en symaskin, så då blir det till att sy. 

klåfinger

image189 

 

Äntligen har jag fått till något. Trög början sen flyter det på. Så är det alltid när man syr.

you are a stranger

image188

cha cha

åh, snart är det betty och house, kvällens höjdpunkt! Jag är ganska pigg för tillfället med tanke på att jag somnade en timma. Det var skönt, otroligt skönt faktiskt. Nu har jag också lagt en gräns att jag inte får lägga mig senare än tio, så jag orkar med dem sista skoldagarna.

Det blev tydligen ingen servering för oss på niornas bal, typiskt. Jag som verkligen hoppats på att slippa orienteringen på torsdagen därefter. Men nu blir det väl så att jag får virra runt i skogen i alla fall. Jag har inte alltid förstått innebörden med att springa runt i skogen och göra hål i papper. Men det ska tydligen vara kul, eller nyttigt. För av någon anledning gör vi väl det i alla fall. Hoppas jag. 

image187

 

vemod

Nu har jag precis läst Annies sista krönika i skoltidningen. Tänk, jag har bara ett år kvar och sen är det dags för mig att kliva ut. Jag är ju så himla känslig så det känns som hela nians skolavslutning kommer vara en sörjdag. Jag har redan börjat se det framför mig. Hur vi lämnar södervärn och hur man tappar kontakten med så många.
Vad ska jag göra sen? No idea, no idea. Jag vill inte lämna södervärn, även fast jag nog ändå vill det. Men det känns som om jag är för ovetande om framtiden. Vad ska jag bli, och vad kommer hända med mig? jag vågar nog inte bli stor.

the konfirmandgrupp

konfirmera mera.

Igår så var det min konfirmationsdag. Konfirmationsgrejen i kyrkan gick bra och ganska smärtfritt. Efter kyrkan så var det fest hemma hos mig! Massor fina presenter fick jag. Man tackar och bockar. Dagen var jättebra och vi spelade en hel del kubb och hade kul! Efter jag schasat bort alla mina gäster så åkte vi hem till Angelica och badade i hennes pool. Jag och Sofie i ett försök att våga vägra Angelica. haha. När jag kom hem var jag supertrött och mådde lite halv dåligt, så jag gick och la mig.

image184

hot, hot, hot

Sommarvärme så det sprudar. Vad jag blir glad! Det är så varmt att jag nästan känner mig lite het ...

image183

the sweetest sunny sunday

image182åh, vilken härlig dag det varit idag! Jag solade bara en liten stund och ändå fick jag till en liten soleld, love it.
I och försi har jag nog inte gjort så mycket denna vanliga söndag med lite extra värme. Det blev i alla fall ett försök till att städa rummet som misslyckades ganska så rejält. haha, det är som vanligt med andra ord.
Ikväll var jag i kyrkan och det var nog lika mysigt som vanligt.
Just nu tröstar jag mig med att jag har sovmorgon imorgon. Jag vill fortsätta vara ledig. Det var nästan så att jag fösökte intala mig att jag hade sommarlov. Smaka bara på ordet sommarlov, det bara rullar ut på tungan. mmmm.. sommalov! - Jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön. För snart har ju sommaren kommit, för solen har tagit bort snön.  

taste like ...mmm to me

image176

visste du?

Visste ni att man dömmer en person på ca 30 sekunder? Själv klarar jag det på 10. Men det roliga är att antingen stämmer allt perfekt in. Eller visar det sig att personen är totally different. Man måste oftast lära känna personen innan man kan ge ett omdöme. Dessutom kan det vara svårt när man redan dömt någon att tvätta bort den 'stämpeln' igen.

Visste ni att man egentligen inte hör sig själv på samma sätt som andra gör? När man t.ex spelar in sig själv med hjälp av en mikrofon när man pratar så låter man inte som vanligt tycker man. Ok, det har nog dem flesta märkt. Men det beror på att du bara hör det ljud som har gått genom luften, fram till mikrofonen. När du själv pratar går en stor del av ljudet däremot genom skelettbenet i ditt huvud fram till örat. Eftersom ljudet inte kan ta sig fram lika lätt den vägen så låter rösten annorlunda.

Visste ni att jag alltid trott att man räknar blixtavståndet med 1000m/s? Alltså när man ser en blixt räknar man hur många sekunder det tar innan man hör ljudet, för att kunna räkna ut hur långt blixten är ifrån en själv. Det är fel, helt fel. Ljudets hastighet är 340m/s, och därmed så blir det helt annorlunda. På 3 sekunder blir det ca 1km. Det är därför man ser blixten först, för att ljuset går så mycket snabbare - 300 000km/s. Det är mer än sju varv runt jorden på 1 sek. Alltså har alla blixtrar varit närmare mig än jag trott.

Visste ni att jag klippt mig? nehej, men så är läget i alla fall. 

flashback

åhej dags för lite update. Jag undrar om bloggen fungerar lite som terapi för mig själv. För att få bekräftelse om att jag verkligen gör något om dagarna och i mitt liv. Kanske, typ.

Ondag.
Vi åkte ut till åminne och myste på kvällskvisten. Caridee vann top model, vilket jag redan förutspått genom att ha sett henne på omslaget i seventeen. Det var det enda intressanta den kvällen.

Torsdag.
Fortsatte att tillbringa lite tid i åminne. Önskemål från Klara att cykla och se på tjelvars grav. Ni vet Tjelvar som typ var först på den här ön och uppfann den, eller nått. På kvällen var vi och såg på Rone kabarén, en ganska så väldigt rolig teater.

Fredag.
50-års fest! Vi åt god mat, umgicks med kusinerna, käkade massor tårta och shakade loss. Jag var vääldigt trött när vi kom hem. Somnade gott vill jag påstå.

Nu är det lördag och jag sov till kvart över elva. Hur skönt som helst. Dessutom slapp jag gå upp tidigt för att baka bullar till min konfirmation, för det fixar farmor! Yes. Nu har jag solat så jag får lite bränna till min klänning. Det blåser storm men ändå är det supervarmt, lite wierd alltså.

sleep tight

Nu är jag på språng mot sängen, jag måste ju lära mig att lägga mig i tid nån gång. Idag har jag varit en sväng på stan och med mig hade jag Julia. Köpte ett par konfirmationsskor och imorgon ska jag lämna tillbaka min skolavslutningsklänning, för att jag ångrat mig och nu ska köpa en annan, jippi. Imorgon får vi nog också sluta tidigare, yes! Nej, som sagt, dags att natta. Tjing!

rundgång

image175

Här kommer lite härliga bilder ifrån lägret på fårö. Jag hade det trevligt. Och när jag kom hem var jag även trött. Här nedanför är det både partybilder, badisar och matsalkäk. check it out.

image173image171

morr på färjan

image170

bonka bäver

Den värsta väckningen ever fick vi imorse. Då kan jag säga att jag verkligen ville döda Stina + alla andra. När man ligger och sover en söndag och blir väckt klockan halv 8 med grytlock, då blir man sådär lagom glad. Det var också bankandes på dörrarna, slit i täckena och "godmorgon, vilken härlig dag det är idag, vi ska alla vara glada"-fraser. Men förutom det har jag haft en väldigt trevlig men tröttsam helg. Jag känner att skolan inte direkt är inbjudande imorgon. På konfirmationslägret tränade vi på vår musikal (ganska töntig måste jag säga), vi lekte massor med roliga lekar och åt hur mycket godis som helst. Jag måste också uttala mig om att Tessan är knäpp (vilket jag förstår att alla redan vet). Folk badade även igår. Men jag ingår inte i 'folk'-kategorin. Hu vad kallt. Vi hade också disco, och det förklarar nog värken i mina vader idag. Jag rör nog inte på mig allt för ofta.

Nu ska jag nog ta och börja nalla mot sängen. Ha det bra everybody.

image169

i'm not pretending

åh, nu ska jag på läger på fårö. Ni får ju gärna slå en pling. Jag kommer förmodligen ha jätteroligt. Men problemet är ju att jag inte får se eurovision song contest. Vílket typ är en tradition. Jag kommer dö. Hjälplös. Men sånt är livet. Ha en bra helg allihopa, för det tänker jag ha. tjing.

image168

skrubba bort din sura min

image164Gårdagen skrubbades med Sofie på hennes altan. Det var faktiskt ganska kul och dessutom fick vi en chans att bli av med lite gäddhäng. När vi kände att vi gjort oss förtjänta av en paus så tog vi varsi två skedar och käkade glass med chokladkross i, mums. Vi var typ fett bra på att skrubba. Efter allt skrubbande drog vi till Maxi för att köpa lite godis som vi tog med till Ygne, en stenstrand. Vi moppade dit eftersom Sofie blivit reggad samma dag. Det var väldigt mysigt även om det var ganska så väldigt kallt. Jag tycker väldigt mycket om Sofie.

Senare gick jag på konfirmation där vi övade på vår musikal. Efter hängde jag med Sofie till stan där hon köpte present till sin bror som fyller 18 år idag sådär. Jag kände att jag behövde lite godis till konfirmationslägret idag så jag köpte ett kilo. Jag pös sedan hem och började packa.

     

i was gonna clean my room, until i got high

Igår var jag aldelles för trött för att orka uppdatera, jag sov i 2.5 timme istället.
     Ikväll ska jag och se soarén med lite trevligt umgänge. Det ska bli jättekul eftersom jag har hört det ryktas om att den ska vara väldigt bra . Det var ju lite av en 'katastrof' förra gången på lite olika sätt.
     Jag känner att jag inte har så många bekännelser idag, förutom att jag blev väldigt förtjust i Ivan's kudde. Det är en sån där kudde man kan slå på, så att den blir precis som slaget. Eller kan man bara vila på den så formas den som sitt huvud. Great. Jag och Frida ska beata Ivan på playstation-hockey nästa gång, så det så. Stackars Ivan var sjuk idag men de tyckte vi bara var trevligt, eftersom det gav oss en anledning att hälsa på. hoo.
Dessutom så klarade jag att skjutsa Frida på pakethållaren och Hannicka på sadeln medans jag trampade. Jag klarade till och med att starta en gång, svänga tre gånger och stanna en gång. Nämen det är ju helt fantastiskt. 

image163

i träden sjunger jag

åh, äntligen har jag fått i mig mat. Jag och Sofie gjorde stan idag och hittade varsit par shorts. Jag gjorde ett riktigt kap måste jag påstå. Även om det inte känns som om den här dagen var sådär passande med shorts. Jag la även undan en skolavslutningsklänning och ett par konfirmations-skolavslutnings-dop-midsommar-skor. Problemet är bara att jag är pank och att jag inte kan vänta 2 veckor till, för då är det försent. typiskt. wellwell, det blir väl att ta med pappas plånbok.
     Sofie och jag ska skrubba hennes altan nu på torsdag, för att få in 100 spänn var till våran solidaritetsdag. Jag längtar helt otroligt mycket. En klorflaska och ett par gula gummihandskar är allt som behövs, sen är vi fit for fight!

 

MIKA

image159Mika's superlåtar:

- Lollipop
- Grace Kelly
- Love today

- Billy Brown

- Stuck in the middle

- My interpretation

- Relax, take it easy (fd radioplåga).

glamour for glamour

image155  

Jag har äntligen hittat en konfirmationsklänning. Det blev den här silvriga ballongklänningen med rosett och flashiga axelband. Jag är faktiskt ganska nöjd. Frågan är bara om jag ska ha vita skor. Och vart ska jag få tag på ett par med lagom hög klack. Jag vill inte se ut som ett höghus eftersom jag redan har en del längd. Och jag vill även kunna gå i dem. Gärna träinspirerad klack, det är snyggt. Någon som har några förslag? I hope so.

Imorgon ska jag in och checka på stan. Även fast jag ligger -500 back den här månaden. thi. Sak samma.

get slim

Igår var vi som sagt i Fröjel och hälsade på. Mysigt var det. Däremot när jag och Sandra studsade på studsmattan, så skulle jag slänga-upp-benen-stå-på-händerna-nånting. Och då landar jag på huvudet och kör knät rätt upp i fejat och typ knäcker mitt näsben. Fast jag knäckte nog inte det, men det ömmar och dessutom fick jag näsblod. Jag förstörde till och med mitt halsband. snyft. haha. Pappa ska iallafall laga det till mig. Ibland är jag klant.

Idag vaknade jag och hade drömt en väldigt kul dröm. En del av klassen var med och det var lite av en jakt. Men nu lämnar vi drömmarna. Jag hade gått upp ett kilo efter gårdagens feeast. Så jag bestämde mig för att ut och springa lite. När jag har sprungit så långt jag skulle så promenerade jag. Då möter jag värsta slimkroppen som är megabrun. Det var liksom bara 'amen, eh, jo, tjenna' tankarna som dök upp i skallen. Jag vill också ha en sån slim body. yeahyeah, dream on.

image154

Jag kan inte komma underfund med om det är mig eller den här klänningen det är fel på. Jag köpte den för ett väldigt bra tag sen på h&m. Jag har använt den en gång. Jag gillar den inte. Men det irriterar mig att den bara hänger där.

saturday night fever

Det är faktiskt ganska skönt ute. Trots det är jag tvungen att vara instängd i mitt rum och städa. Trist. Men jag tog en repa ner till studsmattan förut, eftersom det sägs att 10 minuter på studsmattan motsvarar 30 minuters joggning. Det  kanske inte är sant, men det är värt att hoppa. Jag har ju tappat den lilla slags kondition jag haft nu när jag slutat med fotbollen. Kul. Men ändå känner jag mig lite för lat för att bygga upp något.
          Ikväll ska jag och la familia ut till fröjel, där vi ska träffa familjen ruthström. Det var hur länge sen som helst jag träffade någon av dem, men det ska bli allmänt trevligt!
 
image151 

för vi ska dansa i neon

image149

act like you dress

image146 image148

Jag har precis sytt om en klänning (den andra blommiga på bilden). Tänk vad man kan göra med nål, tråd och gummiband. Allt. Äntligen är det fredag och jag dör av lycka. Satt precis och såg på talang 07' men nu har det slutat och resten av familjen ser på medicinmannen. Scary. Ikväll har jag sovit ett par timmar och det känns som om jag aldrig kan bli pigg längre. Skolan tröttar ut en till max med sin jobbighet och tråkighet. Imorgon ska jag nog röra på mig lite. Dags att se tv, adios.

say love

Kan det bli värre? Nja. Jag måste klippa mitt hår. klipper jag inte det kommer jag att vara tvungen att raka av allt eftersom jag får fler och fler hårstrån. Då beror det alltså på kluvna toppar. Jag hatar att klippa håret. Dem klipper alltid fel och för mycket. Det här låter nog som ett litet barn men.. jag vill ha långt hår. Hu. Nog klagat, life is life.

Valborg har varit toppen, jag har spenderat tid med sötnosarna. Vi gick och handlade mat. Det fick bli 2 kg kycklingfilé som tog en timme att steka, typ. fast då hade vi typ hälften kvar. Det var Hannicka som åkte på att steka, och bra gjorde hon det! Jag, julia och Hannicka var mat-teamet. Medan the tälters som då inkluderade Sofie, Charlotte och Angelica satte upp tältet och bäddade i ordning. Vi hade det myspys hemma och när vi var mätta och glada gick vi ner till krutan för att checka elden.
 Vi träffade en del trevligt folk, men det var inte förräns dem mörka timmarna började komma. Vi var sedan tvungna att dra hem till charlotte för att vissa föräldrar inte gillade att vi "sprang ute på stan sent". Vi låtsades sova i tältet och försökte sedan smita ut. Vi ville ju faktist träffa Ivan på mcdonalds. Men hennes pappa ringde efter bara 3 minuter. Vi sa bara enkelt och bra att Ivan tagit min mobil och att vi var tvugna att hämta den. -Okej, sa han sådär tvivelaktigt. Men ni borde sagt till att ni gick iväg. - visst, sa vi.
Vi satt sen och sjöng singstar. Great. Natten var lång och det blev snart morgon. Jag sov vid 05:20 och vaknade 06:50. Jag var ändå pigg. Man kan faktist bli pigg på 1 och en halv timme. Vissa sov ju inte alls ... Det resulterade kanske i att Hannicka var hemma idag? Haha. Stackars lilla Hannicka. Vi åt sedan frukost, singstarade och städade. Sedan tog vi vårat pick och pack och surfade hemåt.
Jag somnade sen på eftermiddagen där vid halv 2 och vaknade sedan klockan kvart i 6, idag. På morgonen. Jag trodde klockan var bolibompadags, men insåg faktiskt snart att det var morgon och dags för ytterligare en skoldag. puh.  

image144
RSS 2.0