what's my age again?

Så var det fredag. Efterlängtade fredag. Ikväll blir det nog bara lite kvällsmys framför tv'n och någon liten spelduell kanske. Med ivan såklart. Han missade bussen. Totalsmart. Jag stod och väntade en kvart. Ännu smartare. För att inte dö av skräck i mörkret så började jag att sjunga luciasånger för mig själv. Men min sång blev nog till tillgång för fler än bara mig. Kanske hela Stenkumla. Jag kunde liksom inte få stopp på mig själv. Högre och högre blev min sångvolym och nu såhär efteråt ber jag till gud att ingen hörde mig. Det skulle vara mer än pinsamt.

Idag blev jag äntligen klar med mitt broderi på slöjden, relativt nöjd blev jag också. Då bilden föreställde mig själv så är det svårt att bli något annat. Kanske inte, höhö. Jag har skissat upp min julaftonsklänning. Nu är det bara att ligga i fram till jul. Mycket volym ska det vara och framför allt massor med tyll.

På tal om det så går det maginfluensa på gotland nu. Jag vill verkligen inte bli smittad. Imorse, fem minuter efter lillasyster klara började så ringde hon hem och sa att hon hade kräkts utanför gympasalen. Fy. Nu undviker jag henne så gott det går och tvättar händerna varannan minut. Jag har så lätt att inbilla mig att jag blivit smittad.

like humans do

Det här var den roligaste volleybollturneringen jag någonsin jag varit med om. Den enda också för den delen. Och vi vann! Clownernas revansch mot omvärlden... eller nått sånt. Ja, ni har fattat det rätt. Vi i laget var utklädda till clowner med röda näsor, puffiga byxor, slipsar, massor hår, vita ansikten och med glada röda munnar. Det ultimata priset fick vi också - en valfri glass i caffis. Det tackar man ju inte nej till direkt.  

Jag är så trött för tillfället, precis som jag varit nu i cirka sex timmar. Varje gång helgen är över och det är måndag igen så får jag panik och kan inte förstå hur jag ska uthärda en hel vecka till i plugget. Men nu är vi här, med endast fredag framför oss. Fredagar är ju bra, det är religion, slöjd och spanska. Sedan två dagars återhämtning.

Glömde säga tack för att du tar åt dig. Att du gör det, gör mig så glad.
 
image389

here we go again

Det blev inget säve för mig ikväll. Jag var för trött och illamående efter för mycket godisätande. Men hey, det blev datorsittande i tre timmar istället. Det är inte fy skam det heller.

Nu är klockan snart tio och jag börjar bli trött. Jag säger härmed godnatt.

jag skrek att jag vägrar betala för kärlek

Ännu en dag i mitt femtonåriga liv har gått. Jag har gått från att sväva uppe bland molnen till att dränkas av dessa kyliga vindar. Dagen har haft sina stunder, det har den.
 
En shoppingrunda på stan blev det idag. Jag fyndade en clownnäsa, två klänningar och en kjol. Jag har kommit på mig själv med att aldrig kunna shoppa i sällskap. Eller det måste vara rätt sällskap, Fridas sällskap. Hon är min shoppingfrände.

Nu snart så ska jag in på säve, kolla runt på dem olika linjerna. Jag vet väl egentligen redan vad jag ska söka in på. Men en liten extratitt skadar nog inte, inte enligt min far i alla fall.


Ord är ord. Kom igen, visa mig då.

and happy people never fantasize

Imorse vaknade jag och kände att nu är det jul. Det första nyvaknade andetaget, det var verkligen jul. Jul? Inga lampor i träden, inga lussebullar i frysen och framförallt ingen snö ute. Nej, det närmaste jag kom julen idag var på luciaträningen. Tänk om man kunde lussa hela dagarna långa, det hade varit något utöver det vanliga.
 
Jag blir snurrig. Ja, helt yr faktiskt. Vad hände där ett tag? Jag undrar fortfarande. Jag saknar dem tre orden. Men jag vet att allt blir bra till slut. Jag tror verkligen det. Det finns lyckliga slut. Lyckliga människor kan visst fantisera. Annars så måste jag fundera över vad jag är. Just nu känner jag mig som en onödigt svensk människa. Känner efter för mycket, tänker för mycket och bryr mig om helt fel saker. Punkt. 

sometimes we argue, just for a laugh

Nu har det gått hur många dagar som helst sen sist. Men jag har varit upptagen med att spendera tid med mina kära. De senaste kvällarna har ju umgåtts med Ivan och Frida, krigat i monopol. Det tar emot att säga att ivan vann båda gångerna. För det är helt sjukt egentligen.

Idag vaknade jag av att vara helt utvilad. Men mitt huvud bearbetade ändå nattens tankar. Ibland är allt så svårt, ibland så onödigt komplicerat. Jag vill bara ha ärlighet. Det är så enkelt. Jag blir bara så trött.

and she tried and she tried, and she tried

Igår pluggade jag ifatt ett helt kapitel i matten. Jag råkade nämna för min mor att jag låg efter en bra bit i matten och hon band fast mig vid köksbordet och tvingade mig att räkna. Hon är livsfarlig. Jag plöjade också igenom ett tjockt häfte danska, om fula ankungen. I början fattade jag ingenting. Men någonstans i mitten så kunde jag till och med tyda några ord. Men det blev samma sak på slutet igen, noll koll. Jag är totalt handikappad när det gäller danska. Blääue.

Idag har jag varit i kyrkan en snabbis, jag var inte riktigt på det humöret som jag borde ha varit, men jag lyckades överleva dem timmarna. Sedan tog jag en promenad med mi corazón. Muy divertido.

Ikväll har jag varit trött. Nu sitter jag här och försöker för glatta livet hålla mina ögonlock uppe. Nya låtar mottages och mmm, det är underbart med musik!

En sista notering är att vi har luciaval nästa vecka. Skulle jag råka bli vald så skulle jag typ bli jätteglad! 

missförstå mig rätt

Angående den sista meningen i det föregående inlägget, glöm inte, missförstå mig rätt.

Been so tired, haven't slept a night since 1994

Sovandet igår gick ju ganska bra... i två timmar. Sedan vaknade jag med världens magvärk. Jag anade såklart vad det var på en gång, så jag drog mig ner till köket. Klockan var då halv ett. Jag svalde en alvedon, gjorde varm choklad och åt en muffins. Fortfarande ont. Jag smög mig in i mammas och pappas sovrum för att hämta den gudomliga värmekudden, sedan smög jag mig tillbaka till min säng. Kudden blev varm, men den lindrade inte på det sättet den gjort förut och som jag hoppats. Jävla skitont.

Jag gick ner igen för att trycka ner ytterligare en äcklig alvedontablett. Ochja, jag hatar tabletter, det är ju egentligen sjukt konstigt att man sväljer en tablett och så försvinner värken (i vanliga fall). Hur mycket påverkar man inte det andra i kroppen? Bara för att man inte har ont på ett ställe, så betyder ju inte det att det inte påverkas. Men jag svalde min tablett. Hårt.

Jag låg där i min säng, vred och vände. Det spelade ingen roll om jag låg ner, stod upp eller satt. Det gjorde ont på alla vis. Jag bölade och bölade och bölade. Jag är ju för ung för att dö?! Jag la mig ner, knep ihop ögonen och fokuserade tankarna. sov, sov, sov, s...

Det är tufft att vara kvinna ibland. Det skulle underlätta att vara gravid jämt.  

Walks into the room, feels like a big baloon

Hetsveckan innan höstlovet med allt vad skolarbete heter, var föskräcklig. Jag mådde usch. Nu visar det sig att det var värt dem där självmordstankarna och allt gnäll och gnabb. Tre arbeten har vi hittills fått tillbaka, alla med högsta betyg. Jag blir så glad. Ibland lönar verkligen allt sig.  

Nu är jag trött. Men jag vet med säkerhet att jag kommer kunna sova i natt. Tack för det.

"Det är så trist när du inte, ens lite, tror på sagor"

Internt meddelande. Jag hoppas att du fattar poängen.

you say that i love the sound of my own voice

I kyrkan var det ovanligt lite folk. Mysigt med te blev det i alla fall. Även om te bara smakar blaskigt vatten. Men att sedan kunna skriva här hur mysigt det var att se ut på det underbara snöfallet och dricka te, är ju oslagbart. Det gör det värt dem där äckliga klunkarna.

Efter tog jag en promenad med mr great guy, det var trevligt. Jag älskar snö, så länge jag håller mig varm. Jag ville göra en snöängel, men det var så jocksigt överallt.

Nu sitter jag här. Funderar på om det är dags att lägga mig. Jag har ju faktiskt sovmorgon så det skulle vara slöseri med tid, egentligen. Imorgon börjar sex nu vanliga veckor i skolan. Fråga inte ens hur det känns. Det suger.

don't be surprised, i was never that strong

Min nya symaskin är fullkomligt avskyvärd. Den bara krånglar. Imorgon ska jag lämna tillbaka den, det kommer bli med sorg. Den är ju ändå så fin. Med blommor och allt.

Pappa fick en snygg skjorta av mig idag. Och så bakade jag jordgubbspaj. Jag syndade faktiskt på en liten bit (förlåt Jonna, men jag kunde inte låta bli). Jag borde egentligen inte, det vet jag. Men jag ville dränka mina symaskinssorger.

Det här är en glad dag, med små stänk av irritation i. Ena stunden är jag superglad och dansar runt och sjunger falskt till sahara, andra stunden sitter jag och tjurar över båda det ena och det andra. Saker jag borde göra, saker jag borde ta tag i. Men sen så tänker jag bara 'glöm det, och vips dansar jag runt igen.

Kyrkan ikväll. Innan blir det pizza... aah, jag borde inte.

image388

it's funny, since it's you who makes the noice

Av trötthet skriver jag endast godnatt. Det är en ny dag imorgon. Gör något vettigt.

utan bling är man ingenting

Johannes gjorde dagens gärning när han skickade mig Mando diaos nya album. Jag har inte lyssnat igenom det ännu, men jag hoppas det blir något extra. Denna fredagkväll suger lite smått. Bara för det så ska jag frossa i glass. Om nu ens det kan få mig på bättre humör.

image387

I say why cant we agree to disagree?

Proaon är slut. Men det var inte med en dålig känsla jag lämnade utan med en känsla av beslutsamhet. Jag ska gå textildesign, vad som än händer. Det kommer nog bli bland dem tre bästa åren, i skolan i alla fall.

Ikväll är jag hemma. Känner egentligen inte någon dragningskraft till en hemmakväll, men jag är även för lat för att orka ta tag i något. Blame it on myself then.


Jag har svårt att tro dig. Svårt att lita på dig. Jag skulle alltid gå omkring och undra. Fast å andra sidan, jag skulle må bra. 

today's happy song: Moneybrother ft. Maritbergman - last word 
 

jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

underbara linje, under-underbara textildesign. Min praoplats måste i alla fall vara den bästa någonsin. Fria händer att sy hur länge och hur mycket som helst. Det är superkul. Syr vi inte, så pysslar vi och knåpar med annat. Och det är inte tråkigt en enda sekund! Jag önskar bara att jag kunde hoppa över nian nu, och flyga direkt till säve. 

Även om jag älskar att sy, så har jag bara lust att sätta mig ner och böla över min paljettklänning som slutade i ren katastrof. Den är så pinsamt hemsk, att jag inte vågar ta med den och visa för vår handledare på fredag. "Jag glömde den hemma" kommer det att heta.  

Vad finns det för något gott som ersätter sötsaker i alla dess former? give me some tips. Jag får nämligen inte äta sånt.

Oh please let me draw your picture
You've got such pretty eyes
Let's jump of sky-high buildings
Let's believe that we can fly
Let's do it cause we wan't to
Let's do it cause we can
Let's laugh our very heads off
Let's do it once again


image386

det har tidvis gått bra

Så många tankar, så lite ord. Så många frågor, så få svar. Vad vill jag egentligen? Jag är så löjlig ibland, patetisk är ofta det rätta ordet. Att aldrig våga, våga ta steget. För jag vill ju. Såklart jag vill. Men det är aldrig enkelt. Det har jag aldrig sagt. Jag önskar bara att man kunde släppa allt. Släppa allt på en gång. Lämna alla hämningar. Jag gjorde ett försök. Jag fick inte chansen. Ibland vet man inte vart man ska ta vägen.

image385
RSS 2.0