you got me

tjugioen och en halv timme tills jag sitter på planet. Smakar bra i munnen eller vad.

i saw your face in a crowded place

Nu är det stressigt. Två dagar tills jag åker och tre tills jag ligger på playan och steker, medan ni är hemma i Sverige och klagar på att skolan inte kan sätta igång elementen. Jag har förhoppningar om gassande sol varje dag. Regn kan jag få nog av här. Jag sitter här och lyssnar på james blunt - goodbye my lover, och minns turkiet för två år sen. Det var två veckor i paradiset. Även om jag hade hemlängtan efter första. Jag börjar snart lipa av lycka.

Dags att börja packa. Top model rullar samtidigt som jag yrar runt. Go, go!

Give me five! slap me ten! right on the side! and back again!

image351

true or false it may be

Nu blåser det ute, det är såhär det ska se ut. Nu är det höst, då ska det stormas, frysas och lövas. Jag sitter inne och känner ett lätt obehag i mage. För mycket godis, för billigt godis.

I eftermiddags har jag varit hög på syre, det är helt sjukt. Jag knåpade ett par timmar med Julia på stan och försökte samtidigt hålla i mina pengar så mycket som möjligt. Det gick stundvis bra, men det sackade efter lite ibland. Men jag lyckades ända ta mig runt med bara ett kilo godis inhandlat. Ni som är intresserade av godis, ni ska nog ta och pallra till åkessons musik, där bredvid finns en lite kiosk som är väl dold. Där får man ett kilo för 29.90! Jag kan inte påstå att urvalet är det största eller godaste. Men jag har lyckats proppa magen rätt full i alla fall. Ett tips alltså, missa inte chorren.
 
Ikväll är jag tvingad på någon studieföreläsning i aulan på söder, sen efter är det föräldramöte. Förstår ni, det är föräldramöte, men vi elever ska med, hur kan det gå ihop? ingen aning.

Missar idol ikväll då. Typiskt. Idol är något slags höstmys för mig. Det är inte artister jag kommer lyssna på i framtiden, men det är underhållande. Alla killar låter ungefär som weslifesångare och tjejerna är en b-förklaring på madonna, eller nått sånt. Sen finns det undantag, det märker man alltid. Men som jag säger, det är underhållande. Så underhållande att jag sitter och trycker framför tv4 varje höstfredag. Skrattretande? haha. Ungefär som jag ville se beckham-dokumentären igår, för att jag diggar posh? Oh no. Bara för att det är komisk och aningen fåfängt.

A NICE EVENING EVERYBODY

sun in an empty room

Den här dagen har varit den bästa på länge. Det började med att jag somnade klockan 20:00 igårkväll. Mysigt och bra. När jag vaknade imorse så trodde jag att jag hade fått bättre syn (men det var bara för att jag somnat med linserna i) och fullt påklädd var jag. Sminket satt någorlunda. Så egentligen så hade jag inte behövt gjort mig i ordning. Allt var klappat och klart. Men nej, en dusch blev det och skönt var det. 

I kyrkan har jag också varit ikväll. Mysigt som vanligt och trevliga människor som vanligt. + att vi fick godis till fikat också, mums! Nu är jag redo för en halvtimme parlamentet. Jihoo!

På fredag drar jag till Turkiet, det kan behövas efter all stress och strunt det finns här. Med Julia Karlzoone i bakfickan bär det av!

jag skall inte vackla

Ryggskott, höftskador och axlar ur led. Så kändes det när jag vaknade i morse, samtidigt som jag hörde smatter av regn på taket och någon snusning här och där. Sovsäcken var som en egen bastu, strumporna låg avpillade i botten. Kudden låg helt fel. Det var så varmt, överdrivet varmt. Ett försök till att dra ner sovsäcksdragkedjan, en våg av köld ven förbi. Samtidigt som golvet var så kallt. Det smärtade liksom i kroppen. Hårt. Golv. -Ont.

Japp. Igårkväll övernattade jag och diverse andra i kyrkan. Jag som skulle spela uthållig och 'oprinsessan på ärten' hade gjort en deal med Julius. Ingen madrass. Jag bröt inte vadet, men Julius Bratman däremot sov på madrass, hela natten. Där har vi kycklingen nummer ett.
Vi spelade musik och sjöng in på småtimmarna, vi hade massor ljus och stämningen hade hög mysfaktor.

 image349
Många skratt tillägnat denna bild.
 

left on the bed

Ett antal nervsammanbrott har drabbat mig denna vecka. Det har varit prov, läxor och hundratals uppsatser som skulles skrivas. Gränsen till personlig och känslomässig konkurs har varit hårfin. Med tanke på mina 6 timmar i snitt denna vecka, så är det inte så konstigt hur pest jag mådde torsdags. Tack gud för att du uppfann helgen.

we can't fly

image348

på vacklande ben

STOCKHOLM. Hela resan var underbar. Mycket tack vare Ellas blonda huvud. När vi slår ihop våra hjärnhalvor så ökar risken för misstag och felsteg. Helt underbart (med ironi i rösten). 

Båten anlände till nynäs vid halv elva på lördagmorgonen, vi gjorde ett par ärenden på vägen innan vi begav oss till huvudstaden. Som t.ex. en snabbvisit på Ikea, vilket fick mig att må illa. För stort. För mycket folk.

Mot kvällen skulle jag och Ella åka t-banan till något ställe, varpå därifrån ta bussen vidare till grönan. Men vi åkte fel med tunnelbanan, och vi hittade inte vidare. När vi gått i x antal minuter, varpå det kändes som timmar, och äntligen skulle börja fråga folk om hjälp för att hitta rätt så ser vi vattnet. Djurgårdsfärjan? jajemän. Nu slapp vi bussåkandet.

Vi sammanstrålade med Tessan och Sofie för att käka. Nu befann vi oss på grönan. Sedan gick vi mätta och belåtna runt och spanade in alla karuseller. Åkband skulle köpas, men vad skulle jag åka? Den ena åkattraktionen var värre än den andra. Men tvång och slit ifrån Ellas sida så hade jag åkt både bergochdalbana och kärlekstunneln vid kvällens slut. OCH DESSUTOM FRITT FALL! Jag kan inte förstå att jag gjorde det. Jag gjorde verkligen det. Det är den sista tanken jag tänker innan jag somnar varje kväll. Nu är jag oövervinnerlig.

När det blev stängningsdags så drog vi oss hemåt. Dyblöta. Sprang till bussen gjorde vi, jag ramlade och skaffade mig ett jättefint blåmärke. Tog t-banan till fridhemsplan. Sen var vi lost. I en timme höll vi på att fråga folk, men inte blev vi klokare när alla sa tvärtemot varandra. Till slut fick vi tag i en taxi mitt i natten och hem kom vi. Varma mackor och te väntade. Perfekt när man är genomblöt och frysgradigt kall.

Sedan har resan fortsatt med endast shopping. Nytillskott i höstgarderoben. Det kunde inte vara bättre. Jag hittade två par jeans, sex klänningar, tre tröjor, två koftor och två par tights. Yummi.

image347
Och håkan var super som förväntat.

here i am, growing older all the time

Nu när jag sitter och plågas med min svenska så hittade jag en intressant artikel på expressen. Jag ska skriva ett svenskareferat av en artikel för att sedan kommentera den. Jag känner mig värdelös. Det gör jag ofta nu förtiden. Jag hade gärna struntat i allt, men då kryper sig sakta prestationsångesten på. Jag hatar den. 
 

'För att råda bot på Rysslands negativa befolkningsutveckling så har de lagt upp en strategi. Den som föder ett barn på deras nationaldag, alltså den 12 juni, kan vinna alltifrån en bil till pengar. Därför får alla par ledigt den 12 september för att göra barn. En kompetent jury bedömmer vem som vinner genom kriterier i respekt och föräldraskap. Förra året anmälde sig 500 kvinnor till tävlingen och 78 bebisar föddes den 12 juni.

i know it's lonely at the top

Om ett par timmar beger jag mig till Ella, för att inte vara allt för exakt. Stockholmsresan närmar sig med bamsekliv. Imorgon så byter jag riktning, i motsatt håll igentemot den här ön.

Ikväll ska jag och Ella mysa lite, handla godis, packa Ellas väska (som hon inte klarar själv) och allmänt bara vara oss. Toppen. Jag slaggar där inatt eftersom det är en tidig morgon vi har att vänta.

Ni kan nå mig via mobilen om det är något. Den funkar alltid. tyep.
 

Ha det så bra på ön och misströsta inte, man kan inte vara överallt jämt.

image346
ELLI

i'm not that greedy yet

På grund av vinsten i cykelutflykten förra året, så fick vi sitta som stationärer. Dock var jag inte med och orsakade vinsten, utan njöt av tiden som kändis/statist i Rosa the movie. Eller nått. Cykelutflykten. Det var underhållande till en början, men kallt mot slutet. Vi hade en låda som klasserna skulle öppna på max 3 minuter. Endast typ 4/21 klasser klarade det. Hrmf, inga smarthuvuden direkt.

Vi gjorde också en extrauppgift till de som var intresserade av stilpoäng. Då fick klasserna ställa sig som en liten kör och ta ton till Carolas främling. Två undantag var först och främst cykelluciatåget som fick sjunga sin luciasång och en klass som vi gärna ville se göra fågeldansen. Vissa bjöd på sig mer än andra om man säger så. Men kul var det.

Ikväll städar jag, eller försöker i alla fall. Det är grymt tråkigt. Men jag far ju till stockholm på lördag och imorgon nattar jag hos Ella, så rummet bör vara städat tills dess. Eller i alla fall enligt min mor.

Städmusik blir; the tough alliance, goldfinger, sahara, big japan och the weakerthans.

image345

sitter du, kommer din rumpa växa fast

Medelpasset var som jag hade förväntat mig - ansträngande. Mina armar typ, dör. Armhävningar har jag aldrig haft någon talang i. Men herrejezuz vilken kick man får med energi efter. Jag svävar på mina osynliga moln. Men träningsvärken jag införskaffat tar lätt ner mig på jorden igen. På tal om träningsvärk, jag visste inte att man hade muskler i halsen. Har man det? Annars har jag sträckt båda sidorna av min hals. Jag tror jag gör situps med hela nacken, eller nått. Hela min kropp hurts. Men jag gillar smärtan. Jag är biff. Så det så.

Det låter lite sådär medelålderspatetiskt att säga att friskis är en ny favorit. Men så är det. Kigympa, medelpass och aerobics, you name it. Nu ska det införskaffas friskiskort(?)! wey.


"S N dubbel-O K är lika med dunkadunk"

pumplåt; Snook - superfitta

i was proud, i was angry

Aerobicspasset i förrgår var otroligt roligt. Jag kom dock på mig själv ibland med att jag stod som helt förstenad medan alla andra gjorde sina rörelser. "Hur fasen går det till?"-frågan dök också upp ganska ständigt i huvudet. Jag kände mig 'vilsen' som Julia så väl påpekade. Till en början kändes det som en total förnedring att stå där och pumpa, förmodligen pumpade jag helt fel också. Men jag hade roligt. Så länge jag har roligt så får folk gärna skratta åt mig, och om de vill, gärna med mig. 

Kigympa utövades igår. Nu är det i alla fall vetenskapligt bevisat att jag har ganska sådär jättelagom dålig kordination. Det var slag lite här och där. Upp och ner, bak och fram. But still, fun.

Nu ikväll tar jag mig friheten till ännu ett pass. Medelpass. Efter ha övervägt att hoppa intensivpasset. Det blir nog för mycket för mig, much too much. Jag längtar!

image343image344
oh, jonni!

here i am, where i been

Friidrott är inte riktigt min grej. Det var det dagen började med. Jag har nu insett att jag inte tänker satsa på ett mvg i gympa. Jag försöker bara hålla kvar mitt vg istället. Generellt sätt så gick väl dem flesta grenarna helt okej ändå. Längdhoppet var den enda besvikelsen. Jag kan inte säga att jag är bra på det. Men det saknades ju bara tio centimeter till vg. Det får gå.

Ikväll ska jag röra på mig på riktigt som jag inte gjort på 5 månader. Ett aerobicspass på friskis blir det faktiskt. Jag kan inte förstå att jag sitter och säger det här. Jag ska faktiskt röra mig. Fucking unbelieveble.

Nu saknar jag Tallnäs, jag förstod bara inte riktigt hur bra det var där. Det var toppen.

image340
Backslick och svarta runt ögonen, så får man också vara på tallnäs, right tessi?

hon går som en studsande boll

Igårkväll sammanstrålade folket på maxi för att handla gottigott. Vi gjorde också ett besök på coop forum efter. Vi inhandlade cola, loka, chokladkrossglass (och nu kom jag på att vi aldrig åt den, utan glömde den i frysen), 2.5 kilo godis, ojoj vad mycket godis det var, jag har aldrig köpt så mycket godis ever - 118:- kronor kostade det, kakor och annat mumsy.

Vi bikade sedan hem till Julius. Vi tjejer vart helt chockade eftersom hela hans hem såg ut att vara taget ur en katalog. Freeeesh. Vi minglade, såg eurotrip (vi hade en demokratisk röstning om filmen) och gick ute i det mysiga regnet.

Idag har jag märkbart inte gjort något vettigt. Jag drog mig länge i sängen, läste lite i min bok 'stjärna för en natt', sedan har bara dagen segat sig fram. Jag slog en pling till Julia nu och vi ska se film och myse lite. najs.

the tough alliance råcka' fejting!

image339
på tallnäs får man leka stålmannen också.

RSS 2.0