himlen var oskyldigt blå

Jag sitter och lyssnar på Ted Gärdestad, jag behöver lättsmält musik när jag gör mitt soarbete. Jag tror att hans personlighet kan liknas vid en mjuk potatis. Han låter så oskuldsfull och nästan lite ynklig. Sött. Eller nött.

Igår sov min älskling här, det var mysigt som det brukar vara att ha lite sällskap i sängen, och jag tror egentligen inte att någon av oss hade lust att gå upp till skolan imorse. Kvällen spenderades framför tv:n, med delade åsikter, prat, skratt och mys. Och kärlek, förstås. Snart är det sommar. Då blir det kalas.

"i dont wanna be your tiger, cos tigers play too rough

i dont wanna be your lion, cos lions aint the kind you love enough

i just wanna be your teddybear!"

Det är så vi alla upplever dig älskling, som en riktig teddybjörn, höhö höh hö h....

INTERNT

Förut kände inte jag samma tillit till er som jag gör nu. Ni har visat att ni verkligen bryr er om mig, att ni alltid finns där och att ni förstår. Det känns som vi har blivit så pass sammansvetsade att vi berättar sorgligheter, pinsamheter, hemligheter, lyckostunder och de värsta drömmarna för varandra. Vi tar oss igenom saker tillsammans, och sättet ni ställt upp för mig på, det är bland det finaste jag vet. Ni är som rosa sockervadd alla tre och jag håller er varmt om hjärtat.

Frida, Sofie, Julia. Julia, Sofie, Frida. Sofie, Frida, Julia. För att inte sätta någon sist eller först. För ni är lika fantastiska alla tre.


Och ni anar inte vad jag känner mig dum.

image436

tidvis faller det rätt, tidvis faller allt

Jag önskar att du förstod. Du säger att du förstår. Men du förstår inte.
   Borde inte alla känna till den gyllene regeln, tänka efter, vet hur det skulle kännas för en själv. Efter allt svart så tappar man känslorna, man blir hårdare och rustad för strid. Eller för ett hejdå. Det är lättare och ibland bäst. För ibland känns allt så meningslöst och det jag trodde var så bra nu, var helt fel. Känslan av att folk skrattar åt min rygg när jag går förbi. Åt min dumhet, min ynklighet. Att ständigt gå tillbaka, fast jag inte borde, fast det inte är bäst. För jag vet att jag fortsätter tappa mig själv på vägen. Ända kan jag inte sluta. Du har blivit en drog. Jag borde ta in på rehab, men ändå vill jag inte släppa ett så fint begär. Jag hatar dig. Jag älskar dig. Jag önskar bara att du förstod. 

Och du undrar vem, vem om inte du.

sista innan spanien

Såhär ser man ut när man håller på att förlora en rond trettioett, med pengar i spel...
image431

spanien, hej

Nu är det inte lång tid tills jag åker. Imorgon går båten och vi ska passa på att handla lite innan flyget går från arlanda till Alicante. Det känns otroligt skönt att åka iväg och underbart att få slippa skolmiljön för ett tag. Att få en tid för tankar och nöje känns så fint, och jag längtar så otroligt mycket. Vi har hyrt ett hus relativt nära kusten och det känns som om det här kommer bli en riktigt bra resa. 23 grader var det häromdagen, alltså bland det varmaste stället i hela Europa. 

Vi åker ner för att hälsa på Ninnie som är utbytesstudent där nu, så jag antar att med hjälp av henne så kan vi hanka oss fram ganska bra med språket. Och med mina spanskakunskaper ska det nog inte vara några problem... eller hur.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka hem till min pojkvän för ett sista adjö, jag antar att det kommer bli svårt att hålla saknaden i schack...
  
PUSS OCH KRAM på er så länge, jag hoppas jag får utstå bättre väder än er.


Ursäkta den osmickrande bilden på Nin' & mig, Karlssons kan ju inte alltid vara on top.
image430

en lista, varsågod

vem kysste dig senast? Jag tror det var min pojkvän, men jag är inte helt säker...
vem kramade dig senast? Få se nu, mamma tvångskramade mig förut. Jag skrek, både innan och efter.
vad är det värsta du vet? Just nu så är det skolarbete, press och falskhet. Och oro.
vad står det i ditt sjätte sms och vem är det ifrån? "let's plugg som spanish imorgon"  by Sofie.
vad brukar folk få för intryck av dig? Jag vet inte riktigt, men jag skulle gärna vilja veta. Ni som bara läser min blogg men aldrig har träffat mig, vad har ni fått för intryck av mig (inga för elaka intryck är bannlysta, var ärliga, ärlighet varar längst)? Och ni som gott och väl känner mig, vad var ert första intryck av mig? Det här kan bli kul.
använder du parfym? Jag har inget att dölja...
har du slått någon riktig hårt? Min syster.
har någon slått dig riktigt hårt? Fett hårt.
vilka slags killar faller du för? Jag vet precis vad jag faller för, men nu gäller det att kunna beskriva det med ord också. Jag faller för smarta, roliga, omtänksamma, romantiska, lockiga och helst brunögda pojknackar. Jag gillar inte den machoaktiga typen, jag faller mer för lite småtöntiga sötgubbar. Men inte bara det, man måste ha något mer. Något som kännertecknar personen, som t.ex att man är lite elakare än alla andra...
vad är klockan? klockan är 18.30 och det är läggdags om fyra timmar.
vilken färg har din mobil? röd och vit, go flugsvamp
vad ska du göra nu? Vad jag borde göra är mitt andravärldskrigarbete, vad jag tänker göra är att äta. Mat.
har du lätt att lära känna nya människor? Jag tror att jag har blivit knepigare med tiden.
är du social? Ibland mer, ibland mindre. Jag trivs ensam, det är inte alla som gör.
vad tänker du när du vaknar? "är det sol ute?"
vad längtar du mest till just nu? Spanien som jag far till på söndag och till den första juni.
kan du gå utan smink? Ja, jag kan gå utan smink, det har ju absolut ingen förbindelse med mina ben och min motorik.
är det något du gjort som du verkligen ångrar nu? Det finns saker jag ångrar, men det är inget jag går och ältar.
är det något som du gjort som du absolut inte ångrar nu? Att jag började lita på mig själv.

hjälp till att rädda min syster!

Min syster ska vara med i en fototävlig i spanien och har fotat en del bilder nere vid floden, och hon skulle behöva hjälp och tips (ovanligt)... Så är ni riktigt gulliga så går ni in på hennes blogg och lägger en liten kommentar om vilken bild ni föredrar. Kom igen, var inte lata nu! www.ninnies.webblogg.se

ett smakprov här...
image429

TISDAG, TISDAG

Jag som hade satsat på 60 längder. Och så går jag där ifrån med endast 40 i bagaget. Det får väl gå, att simma en kilometer tar faktiskt lite på krafterna, speciellt om man inte ätit någon lunch. Knappt. Publik hade fick vi i alla fall, jag och victor. Det var trevligt.

Jag har varit dötrött en längre tid och somnade därför så fort jag kom hem. Min stora säng är så enormt skön. Med ett slags illamående och ont-överallt-känsla så tvingade jag mig upp, fast jag kunnat sova ett bra tag till. Grejen är ju att om man sover för länge så kan man inte somna sen när det är dags att sova på riktigt. Knepigt det där.

Dessutom har jag lärt mig att läsa snabbt. Det ni. Krångligt snabbt.

image428

kan du måla allt med färger i en vind?

Tack. Jag tror att allt kan bli bra igen, om vi bara vill.

it's like, wow!

Jag fick nyss komplimangen "du såg slim och sexig ut idag". Det är ju inte varje dag man känner sig det och den här dagen var inget undantag. Man kanske borde använda klackskor oftare? Då blir man tydligen sexigare och smalare... Nu slår jag klackarna i taket.


(haha)

besök på stockholms hamburgebar

Alla älskar och se sig i spegeln samtidigt som man trycker in en stor ofiberrik hamburgare och fettopinnar i munnen, som man sedan sköljer ned med ett glas onyttig fanta full med massa socker. It's fabulous!


image424
image427
image425

du säger att kärlek aldrig var till för dig

Och du undrar vem som kysser henne nu
Och du undrar vem, vem om inte du
Och läpparna du kallar dina
det gör ont att veta, men lika ont att undra


Allt går upp och ner, så som solen, men dagen har varit fin. Det kan jag tacka värmen, det trevliga sällskapet, mjukglassen med tutti-fruttiströssel, yatzyvinsten och visby i övrigt för. Att jag sedan var utlåst från mitt eget hem var ju en annan del av dagen. 
   Ikväll blir det musikal på säve och det tror jag blir riktigt bra. Jag har lite ont överallt nu. Det är liksom en obehaglig känsla av smärta och illamående. En ovälkommen känsla. En känsla jag vill stänga ute.

överklassskånska är inte lätt

Martin berättade nyss en av tusen historier som vår mattelärare Claes berättat... och Claes är ingen man kan få stopp på när han väl kommit igång. Det var en gång i korridoren som denna magnifika historia blev berättad.


Citerar från claes:

"...en av mina elever på en skola i Danderyyyd, där jag jobbade, kom från den framgångsrika släkten hertz (som kom på massa naturvetenskapliga prylar) och han kom från skåne, typ lund, så han pratade riktig överklasskånska (skulle gärna visa dig), jag (Claes) frågade honom vad han skulle bli när han blev stor och han svarade; min farfar var fysikprofessor, min farmor var fysikprofessor, min morfar var fysikprofessor, min mormor var kemiprofessor, min mamma är fysikprofessor och min pappa är fysikprofessor, så man kan säga att jag känner pressen."


Sedan skrattade han så gott som bara Claes kan och försvann bort en stund.

Han kom tillbaka en stund senare där vi fortfarande satt i korridoren och följde upp:

"...Efter några år kom pojken tillbaka till mig och berättade att hans syster studerade teologi, så då hade han blivit överlycklig och känt att han kunde göra det också."

Sedan gjorde han en ny fortsättning:

"Pappan var på utvecklingssamtal hos mig och berättade att pojken hade haft med några danderydskompisar ner till slottet i skåne, pappan berättade för mig (claes) om händelsen, han sa; de bara tjabblar i mun på varandra hela tiden (pappan hade antagligen inte kunnat få sin röst hörd) i alla fall när den ömma fadern sa detta utbröt jag(claes), welcome to reality!!"

Och så skrattade han gott igen och gick.

lappa ihop mig bäst du kan

I lördags så kom min underbara pojkvän och hämtade mig mitt i natten vid båten. Det var nog det bästa välkomnandet hem man kan få. Jag spenderade sedan natten på silvåsgatan och sov gott i en klok säng gjorde jag.
   Dagen efter tog vi sedan en promenad ut i det fina vädret och fick för oss att gå ner till hamnen (vi kanske skulle ha sådan tur att glassbaren öppnat), och när vi såg att portarna stod öppna så var ingen gladare än jag! Glass var precis vad jag behövde. Med mycket strössel värt att tillägga. Jag bjöd min pojkvän på en strut och vi satte oss för att titta på havet. Det var blått. Anmärkningsvärt.

image423

pärlor åt svin

Jag hade så jävla kul i Stockholm. Det var shopping nio timmar per dag och de enda pauserna som förekom var matpauser, helst på ett närliggande mcdonalds. Kom igen, supersize me.
   Jag hann att bränna ett antal lappar och det kändes skönt när garderoben här hemma stod och gapade efter lite nytt. På båtresan upp fick vi sällskap av martin och hans yatzy (Martin ser förövrigt yatzy som ett väldigt erotiskt spel, men det behöver vi inte gå in närmare på..).
   Olivias systrar gjorde plats för oss i lägenheten mitt på drottninggatan, och jag kan ju säga att jag gillade läget. Vi hade lite småkrångel att hitta dit när alla tre gotlandsflickor tyckte sig veta bäst och det hela bara blev ett virrvarr. 

Jag som har en tendens till att inte kunna somna om när jag vaknar (jag tror att du vet vad jag menar Ivan), vaknade halv sju båda dagarna. Och jäklar vad jag drömde drömmar, mardrömmar om präster och även om min pojkvän. För att slå ihjäl tid (eftersom mina älskade rumskamrater som jag så fint delade soffa med, vägrade att vakna vid halv sju och hålla mig sällskap..) så jag började då läsa min engelskabok som jag aldrig trodde att jag skulle hinna läsa ut, men har man tre timmar tills klockan ringer så hinner man läsa ganska många sidor. Jag passade även på att tvätta håret i handfatet och det gick förvånansvärt bra. Jag har skillsen.

Vi tog hos hem med bravur och Olivia och jag var så trötta på bussen att vi smsade (även fast vi satt i samma säte) med varann för att kommunicera. På båtfärden somnade jag och när jag vaknade blev jag bannad av Olivia...

image419image422
image421
RSS 2.0