Have yourself a merry little Christmas

Lukten av nejlika på påse som nyligen entrat den blandsmakande luften når näsborrarna denna söndag. Försöker flitigt låta julen kliva över tröskeln men den verkar mer storbjuden för vart år som kommer. Trots de nyupphängda apelsinerna i fönstret och de röda rosetterna känns det ändå som något saknas. Kan vara känslan av att den inte är vår. Lägenheten. Julen. Tänder ljus som luktar som pepparkakor för att döva känslan av någon annan. Det är ju vi som bor här nu. Funderade på att baka pepparkakor på riktigt, på riktigt på riktigt, men gasugnen är trilsk och det känns modernare med doftljus. För modernt är ju bra. När man lyssnar på vrickade småparodier av julmusik och tänker att på Frank Sinatras tid så var det inte så här. Då var det julen som bjöd in till dans och ingen var storbjuden. Att alltid fastna i att förr var bättre. Det var nog inte bättre, bara lite mer annorlunda än nu.

Trodde att det vardagliga diskandet skulle försvinna med julen. Det idealiska hade ju varit att slippa diska under hela december månad. Man hade ju kunnat göra ett försök, men det är svårt att äta rödbetsallad direkt från bordet när de ynka fem tallrikarna är använda. Så vi inväntar väl och ser. Vad som händer.


Kommentarer
MISS ALICIA

Hej!Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se och delta i adventstävlingarna som just nu pågår på Miss Alicias Facebooksida: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702Vänliga hälsningar,

Miss Alicia

2011-12-11 @ 18:48:52
URL: http://missalicia.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0