I got a hangover, WOHOO

Har blivit sockerberoende. Fo' real. Måste äta hela tiden för att överhuvudtaget hålla mig vaken. Ikväll skall jag och jesper gå och legga oss (korrektur: legitimera oss, så inga missuppfattningar sker) i ICA-kassan så att vi äntligen kan få varsitt ica-kort! Här ska det blir bonus så det heter duga! För att komma tillbaka till början av det här inlägget så måste jag också äta hela tiden för att jag är hungrig hela tiden. Konstant. Jag läste i tidningen att man skall hålla i väskan i stan och vakta sin lägenhet eftersom det härjar ligor i juletider som vill ta ens egendom. Man har ju varit nojig innan. Tur att man har andrahandskontrakt då........eller.

I'm good, I'm gone

Jobbet pågår för fullt. Bokningar skall göras inför inköpsperioden i februari för AW12. Nästa veckas resa till västkusten skall planeras och jag måste sluta äta nudlar. Ikväll ska jag se på handboll. Och äta nudlar. Ska för första gången i mitt liv få uppleva lidingö (i form av en, mest troligt, stinkande gymnasieidrottshall). Jag älskar det glamorösa livet. Det saknas bara att jag får hålla i ett eget godkväll eller melodifestivalen. I don't ask for much.

jag tror mitt hjärta blöder

Jag har det så himla bra och ändå gråter jag.

Kanske för att andra inte har det, och det får mig att falla av.

What you do with your life is your choice

Det är sällan man känner att man faktiskt klarar allt. Det är sällan man känner att fan, det var ju inte så himla svårt, efter ett problemlösande. Det är sällan man låter begränsningarna bli totalt gränslösa. Idag var det stora beviset på att jag faktiskt klarar mig själv. Och då menar jag alldeles helt själv. På något vis har det inte räckt med att flytta till Stockholm och skaffa mysig lägenhet och fint jobb för mig. Att det har funnits mat i kylskåpet och i teorin, pengar i plånboken. Utan någonting har inte fullbordat det springande jaget inom mig för att jag skulle kunna känna mig helt fristående. Hela min kväll har gått åt till att bekämpa detta fenomen av självförhållet ansvar. Ikväll har jag färgat håret. Helt själv. Det är en bedrift nog så stor för att kunna skrivas här. Ni vet hela kittet, dra slingor med hätta och väteperoxid. Jag har nu, vad som känns som en inflammation i axelfästet, ryggskott och nackspärr. Samtidigt. Men nog har jag aldrig känt mig så självständig. Än har jag inte sett resultatet, men något säger mig ändå att det var resan till målet som var viktig. Inte så mycket målet i sig.

Imorgon skall jag på kollektionsgenomgång.

Heh.

.

Ibland gömmer man sig för ett tag.

Stinker från en sushibar

Jag far till Gotland imorgon. Skall bli så mysigt. Dock är båten fullbokad hem på söndag, så jag kanske aldrig återvänder till stockholm.... ehm. Kidding.

But look how much I gained

På något vis kan jag släta över den ena sidan med den andra sidan. Alltid garderad mot eventuella mixtapade påfund. Fick idag köpa ett par prime boots i den gamla modellen, endast en gång använda, för ett så bra pris att jag inte ens kan avslöja det här. Jag har någon slags fynd-kick inbyggd i mina nerver. Härom veckan drömde jag om ett par som kostade alldeles för mycket i brunt läder (ca 3 feta laxar). Idag har jag ett par, i gamla modellen, i brunt läder... och jag blev inte ruinerad. Jag har sån jävla flyt att jag bara kan sitta och ruska på huvudet... Vart kom det ifrån? Det är väl någon som försöker gardera tillvaron för mig. När det ena är tvivelaktigt är bara det andra så uppenbart.

Mina prime boots är i alla fall uppenbara. Peace.

Bewitched, bothered and bewildered

Jag funderar fortfarande på om jag föddes lite för sent, att jag liksom hann åldras i magen innan jag till slut förlöstes ut i detta universe? Livet kilar för stadigt. Måste ut och sätta eld på staden. Ta mig i kragen. Ge livet kraft. Och bara ösa på! Ösa ur bägaren.

Ett livsverk.

Såhär glad är jag över att det är måndag


Ett attribut som substitut

Jag önskar mig en finsk spets. Och det har ingenting med min pälsfetish att göra. Eller jo, de är ju fantastiskt fina, men vi hade blivit bästaste vänner tror jag. Jag är ju olyckligt nog allergiker, så medan jag väntar på att min allergi ska gå över och att jag ska fylla 35 så köpte jag mig en annan fin kompis idag. Fast i nysilver. Den heter Fax och hjälper mig hålla ordning på mina ringar.


Make it fake

Fashion update. Alltså jag har totalt snöat in på päls den här hösten. Jag har lite svårt för nyproducerad päls så jag föredrar att handla det second hand. Dock är ju dödandet för päls ingenting gentemot köttkonsumtionen, så det kan man ju diskutera, men kanske inte just nu för det är alla helgona och nog med död överallt. Hur som helst har jag fått en liten pälsfetish. Fuskpäls är ju hur grymt som helst. Dock få det inte ens se ut som päls, då tappar det ju poängen. Antingen the real shit eller fabulous fake. Kan tänka mig galna jackor i orange, kornblått, skogsgrönt med mera! Bara det är lurvigt!

För att inte tänka på skorna. Azzå så himla cool. Kolla. Älskar de första bokstavligt talat.
Like she ain't the sentimental type

Klockan är fan bara fem. Jag har ätit min tonfisksallad. Tvättat. Mascaran existerar bara längst in på fransraden och byxorna hänger på sniskan. Det står disk överallt och jag orkar inte ta hand om det. Jag är färdig som människa. Spegeln i hallen är min fiende.

Det känns skönt att vara miserabel ensam. Så man slipper dra med andra in i tunneln. Jag drömmer att jag kör bil och tappar taget. Natt ut och natt in. Drömmer att jag kör men inte kan fokusera mitt medvetande. Som känslan av att vara där innan man precis skall svimma, att den känslan är konstant. Den kraftfull. Jag kraftlös. Idag är ingen sån där självkänsledag utan snarare en självinsiktsdag. Såna dagar kan vara jobbiga. När insikten slår en rakt i ansiktet.

Det är väl bara att släppa taget och låta sig själv dras med.

Ben Howard med Every Kingdom får bägarens innehåll någorlunda i balans.

Saturday fever

Dagens konstaterande: jag är ensam hela helgen. Just nu har jag tvätt-tid, vilket förklarar ganska bra att det finns ett vardagsliv i Stockholm. Ett ganska stort vardagsliv för en som är utsåld och pank. Därför måste jag spendera min helg så knapert det bara går; har skaffat mig bibliotekskort så tänkte gå och låna mig en eller två eller fyra böcker. Jag ska laga mat som innehar ingredientser som finns hemma, vilket resulterar i; couscous-sallad med tonfisk och lite avslagen cola från igår. Livet leker!

Min kompis vid namn Emma på lilla ön tror att hon hallucinerar och ser nyckelpigor överallt och den andra kompisen flänger runt i London och letar efter borttappade pojkar. Tänk så det blev. Livet leker!!

Naj va fan. Kram på er.

Jag är unik, precis som alla andra

Vilken dag idag. Ibland bryter man bara ihop och så går det inte att behärska sig. Tur att man har en ny ryamatta då.

My baby love

Eftersom jag är pank så går jag numera runt som en stelopererad anka. Okej, jag vaggar nödvändigtvis inte fram men försöker med så mycket möda jag kan låta bli att titta mig omkring. Vilja ha saker. Behöva saker. Det senaste är mest irriterande men att vilja ha saker - är kanske det största problemet. Därför ringde jag min pappa akut idag för att låna pengar. Tänkte att jag kanske kunde klara det utan att avslöja för mycket. Men... till slut fick jag även honom att inse att det var en investering(eller?). Jag köpte mig en skinnkappa från Jofama som är så himla fin...

Äter därför en härlig middag ikväll för att fira. Varm mat när den är som godast. Rostade mackor.

Och bilden gör den inte ens rättvisa.


Islands in the stream, that is what we are

Jag är rädd för att jag stundvis har världens glassigaste jobb. Idag har vi släpat kollektioner visserligen men också tränat (på lunchen) och varit på kundbesök. Fick äta den godaste ceasarsalladen som jag någonsin ätit(har ätit det typ två gånger tidigare) och sedan bjöds det på tre sorters pannacotta! Alltså. Sån där middag med efterrätt och fin mat äter jag ju typ max två gånger om året, och då en väl utvald kväll och en tidigare väl igenomgången ekonomi inför kalaset. Azzå, ni skulle bara veta smakerna på pannacottan! Första var med citron och med hemmagjord maräng ovanpå (ehm mums!). Den andra var med karamellsmak, med färska hallon och krossade kex (ehm mums!). Och den tredje var choklad med jordnötter och någon underbar sås (ehm... mums!!)! Vi lämnade den butiken med magarna först kan jag säga.

Sitter just nu och lyssnar på Islands in the stream och tänker mig tillbaka till vårt hantverkshäng. Och föredetta tvåorna. Ni går fan ut snart! Det är bra party i sömnadssalen. Det är något att se tillbaka på det!
RSS 2.0