glasögonfreak

Vad är det med beslutångesten som överrumplar en? Som tar ifrån en glädjen i att faktiskt få välja alldeles själv. Jag har provat glasögon efter glasögon den senaste veckan och haft så svårt att bestämma mig. När jag sen blev trött på att inte kunna välja så bestämde jag mig för två och tänkte "jag ska bara låna hem dem en gång till så att jag kan känna in dem lite". Det är alltså detta erbjudande som innebär 2 för 1 som jag tänkte utnyttja. Och eftersom jag alltid måste utnyttja allt så tänkte jag att jag lika gärna kunde plocka hem en båge extra utöver de jag i princip bestämt mig för. Eller två. Till slut fick jag fråga om jag fick låna hem fem bågar fast jag vet att de bara lånar ut tre i vanliga fall. Jag fick låna fyra. En kompromiss med optikergubben. Men jag skulle egentligen bara låna de slutgiltiga två.

När jag kommer hem så är alla fina. Jag väljer ett par jag är säker på, men velar mellan två stycken som ska bli det sista paret. Jag velar så pass mycket att jag varvar att använda de här två bågarna hela dagen. Hela dagen. Hela den dag som jag egentligen skulle lämnat tillbaka dem på. Under ca 12-13, uppskattningsvis, långa timmar (sovtid ej inräknad) så har jag inte bestämt mig. När jag en dag för sent skall lämna tillbaka dessa glasögon och tror att jag vet vilka det lutar åt, men bara vill ha de professionella yrkesutövarnas syn på saken (höhö) så... går allt åt skogen. Jag ber om hjälp från två olika kvinnliga optiker och båda tycker den båge jag fram tills jag satte foten inför dörren bestämt mig för att sortera bort.

Jag stod en halvtimme och provade. För det första så kommer jag ju aldrig att börja använda glasögon på heltid. Jag vet att jag säkert inte kommer använda de här överdrivet många gånger - MEN - om jag nu skulle börja använda ett par när jag ska slänga ut ett par tusen spänn så hade det ju liksom varit trevligt. Och båda glasögonen jag väljer mellan är jättefina, typ lika fina - MEN - hur skall jag då kunna välja? För om man vet att vilket val som helst kommer vara tillfredställande, vilket väljer man då? Då får man börja mäta i siffror och skalor på vilken som kommer vara MEST tillfredställande. När en av optikerna sen sa "jamen dåså, du passar fint i båda, det är ju bara att välja något!" så tittade jag på henne, ursäktade att jag inte kunde bestämma mig, och gick därifrån.

Don't push.

Intet uträttat idag heller alltså.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0