Cause I would really, really love to stick around

Nu har jag landat i Borås. Det tog mig ungefär en kräftskiva, en självdestruktiv dag och en dag på stan för att göra det. Men nu är jag här. Med alla mina sinnen.
 
Det känns som att det är så lång tid som förlöpt sedan studenten. Tanken på att jag skall skriva ett arbete och skicka in till en lärare är närmast förbluffande. Jag är ju färdig med sånt. Ändå uppenbarligen inte jättefärdig. Ena stunden skulle man kunna tro att jag varit på fri fot hur länge som helst, och i andra stunden undrar jag hur fasen jag blev tjugo år. Fast... ändå känns det ofta som att jag levt hur länge som helst. Det beror på vad som är måttstocken att jämföra med. Det är som att jag är en vuxen med blöja. Eller en bäbis med koffeinabstinens. Jobbish.
 
Under ett helt år har jag hunnit jobba ihjäl mig en sommar i skobutiken, haft en glömd men ändå oförglömlig kräftskiva, åkt på semster till Öland i fyra dagar med en färsk kärlek, fått höra de tre orden av en speciell person för första gången, fått fast jobb på en modeagentur, hängt på popaganda, varit ledig en hel septembermånad, rest till Egypten och sett en riktig haj - på riktigt, tackat ja till jobb och flyttat till Stockholm, flyttat ihop med en pojkvän, köpt egen julgran och eget rivjärn, blivit utkastad från surfers den 23 december bara för att vi inte var tjugo, haft feber på fantastiska nyår, varit med under Autumn/Winter 2012- införsäljningen; där också jobbat i både Danmark och Finland, missat alla hjärtans-dag och fått finaste överraskningsbuketten till jobbet, rest Sveriges land och rike runt med min forna kollega och nyfunna vän Jessica med kollektionssäckar i högsta hugg, därmed lärt mig svensk geografi och städer otroligt bra, även kört första gången på motorväg(sen typ hundra gånger till efter det), under första jobbresan backat och kört över - flera gånger om- mina dyraste skinnhandskar någonsin som jag precis fått då, sovit hemma hos en okänd tant och farbror i Ed med Jessica under en säljresa då alla vandrarhem i trakten stängt igen, fyllt tjugo år i farten känns det som, åkt på inspirationsresa till London som innebar massa fantastiska kläder och hummeråk mitt i natten, glömt bort att jag blivit systemetmyndig, sett våren stå i blom än en gång, firat Valborg på ett tåg men nästan med Emma i Kristianstad och för första gången åkt tåg långväga - som också var försenat - på klassiskt vis, fått tag i de finaste strassväskorna från Fancy Fanny, dansat på Magenta och förstört så många plagg på grund av dessa strassväskor, firat att jag och Jesper varit ihop i ett år med mat på Jingis Khan, fått fyra veckors lång semester, druckit vin vid Solhem, haft finbesök från Stockholm under vecka tjugonio, druckit massa champagne med föregående, åkt på tältsemester till fårö med en älskling och sovit precis vid havsbruset, sålt Spring/Summer 2013-kollektionerna, missat min systers femtonårsdag, förstått tjusningen med boule i Rålis, varit på mingel(läs: fest) på Café Opera med modecenter, fått finaste hejdåpresenten av bästa tjejerna på Waker & Lindqvist - rosa champagne, ett syskrin och finaste primebootsen, delat denna flaska champagne med fina Jessica och den stundvis borttappade Elvira, dansat en sista gång på Magenta med föregående, spytt för första och sista gången utanför H&M på hamngatan med föregående, överraskat en pojkvän på sin födelsedag utan att han hade en aning, haft picknick på föregåendes födelsedag på ringmuren - den varmaste dagen som jag minns på hur länge som helst med köttbullemackor och apelsinjuice, sytt en discodräkt som kostade massor med pengar, packat hem och packat om och med tre röda rosor sedan landat där jag är nu. I borås.
 
I Borås pluggar jag för tillfället. Mönsterkonstruktion, Design för det goda livet och Design i profession och teori. Bor i ett studentboende med eget rum och delat kök(är emot delat kök) och med trevliga människor. Grannen är absolut godkänd.
 
Problemet som jag har framför mig nu, är att jag inte kan sluta tänka att jag inte behöver plugga.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0